Küldés e-mailben :: Nyomtatás :: Betűméret: smallernormalbigger
2015 február 4-én folytatódott Gazdanap sorozatunk

2015 február 4-én folytatódott Gazdanap sorozatunk

2015. február 05. 08:16

2015 február 4-én (szerdán) folytatódott Gazdanap sorozatunk, melynek középpontjába a kukorica vetőmagok kerültek

2015. február 4-én (szerdán) Bakon, cégünk konferencia termében hallhattuk az idei második Gazdanapunk előadásait, melyre több mint 70 partnerünk volt kíváncsi.

Elsőként Magyarné Kovács Edit adott tájékoztatást az MVH-nál benyújtható, kérvényezhető jelentési kötelezettségekről, visszaigényelhető támogatásokról, illetve a területalapú támogatás igénylésével, a kötelező zöldítés elemeivel kapcsolatos információkról.

Ezt követően Almási András mutatta be a Syngenta teljes portfólióját, melyben az új növényvédő szerek, talajfertőtlenítés, valamint a kukorica és napraforgó hibridek kerültek az előadás középpontjába.

Ezután a vetőmag gyártó, illetve forgalmazó cégek képviselői tartottak előadást a 2015. évi kukorica és napraforgó termesztés technológiai javaslatukról, és fajtaajánlatukról. Bár a vetőmagok nagy részét a cégek már eladták, hasznos információkkal szolgáltak a még készleten lévő, illetve jövőre elérhető termékekről, továbbá az azonos helyeken történt fajtakísérleteken elért eredményekről is esett pár szó.

Volt egy meglepetés vendégünk is, Túri Dániel, aki a Belchim növényvédőszer portfólióját mutatta be röviden, a megjelentek számára.

Végül, de nem utolsó sorban Bódai Péter, cégünk termény logisztikusa tartott egy vitaindító előadást az EKÁER rendszerről, mely mindenkit érint, és mégsem érint senkit, tehát pont annyi derült ki ezzel a mindenkit megosztó rendszerrel kapcsolatban, hogy vannak biztos pontok, melyeket egyértelműen tudunk alkalmazni a valós életben, de mivel a mezőgazdaságnak vannak olyan specialitásai (ömlesztett áru, áttárolás, előre kötött termény egyből történő értékesítése, élő állat szállítása) melyekre a törvény nem ad életszerű feltételeket, ezért valószínűleg ezen a téren még sokat fogunk konzultálni a hatóságokkal való együttműködés során. Ami a legfontosabb, hogy csak folyamatos, egyértelmű kommunkiációval tudjuk leegyszerűsíteni ennek a rendszernek a műküdését, illetve az esetleges hiányosságokat, büntetéseket megelőzni.  Ennek megfelőlen a türelmi időszak végét február 1-ről március 1-jére tolták ki.

A szakmai délutánt tombolával és estebéddel zártuk, melyen mindenki kötetlen beszélgetés keretében adhatta át tapasztalatait, és fejthette ki véleményét.

A sorozat következő állomása 2015. február 11-én lesz, melynek meghívóját, részletesprogramját, illetve a regisztrációs lapot itt tölthetik le:

  Meghívó - Gazdanap - 2015.02.11.
  Regisztrációs lap - Gazdanap - 2015.02.11.


Keresőszavak:
Belépés

Miért érdemes regisztrálni?

  • Hozzáférés a hírlevelekhez
  • Hozzáférés szakmai anyagokhoz
  • Hozzáférés ajánlásokhoz,
    tapasztalatokhoz