Küldés e-mailben :: Nyomtatás :: Betűméret: smallernormalbigger
2015-ben is Gazdanap sorozat a Baki Agrocentrumnál

2015-ben is Gazdanap sorozat a Baki Agrocentrumnál

2015. január 29. 09:30

A szakmai előadásokból álló sorozatunk első állomásán 2015. január 27-én a szója került az előadások középpontjába

2015 január 27-én (kedden) Bakon, cégünk konferencia termében került megrendezésre Gazdanapunk első állomása, melyen a sikeres szójatermestés került az előadások középpontjába.

Gazdanap előadói:

 1. Berkes Gábor - Basf
 2. Garamszegi Tibor - GK Szeged
 3. Virág László - Sumi agro
 4. Virág Attila - Saaten union
 5. Lévay László - Corax-Bioner
 6. Kismányoky András - KWS

A sikeres szójatermesztés több tényezőtől függ, egyrészt az előveteménytől, talajtól, és az abban alkalmazott növényvédő szerek hatóanyagaitól, mivel szóját csak megfelelő elővetemény, és növényvédő szer felhasználás mellett termesztehetünk biztonsággal.

A szója nem Zala megye növénye, ezért itt a korai-, illetve a középérésű fajták kerülnek elvetésre, amelyek többnyire sikeresen be is érnek a tenyészidőszak végére, ez általában szeptember közepére várható.

A szójatermesztés egyik, hanem a legfontosabb része a vetést követő (preemergens), és a kelést követő (posztemergens) gyomirtás, mely a növény növekedési erélyét, valamint termését legnagyobb mértékben befolyásolja. Ezt követően már nehéz megszabadulni az évelő, és egyéves kétszikű gyomnövényeinktől. Amennyiben egyszikű gyomokat találunk a táblában, úgy egy szelektív egyszikűirtó szerrel könnyedén tudunk védekezni az állományban lévő gyomok ellen.

Gazdanapunk következő állomása 2015 február 4-én (szerdán) a Baki Agrocentrum Kft. konferencia termében kerül megrendezésre, melyen a kukorica vetőmagok, a jelentési kötelezettségek, és az idén bevezetésre került EKÁER rendszer kerül a  középpontba. A rendezvény részletes programja, és regisztráció lapja mellékletként letölthető:

  Meghívó - Gazdanap - 2015.02.04.
  Regisztrációs lap - Gazdanap - 2015.02.04.


Keresőszavak:
Belépés

Miért érdemes regisztrálni?

 • Hozzáférés a hírlevelekhez
 • Hozzáférés szakmai anyagokhoz
 • Hozzáférés ajánlásokhoz,
  tapasztalatokhoz